Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Rēzeknē notikusi dubultslepkavība [papildināts]

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Pagājušās nedēļas beigās Valsts policija saņēma informāciju, ka Rēzeknē ir atrasti divu personu līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka ar šo noziedzīgo nodarījumu, iespējams, ir saistīts kāds 1973.gadā dzimis vietējais iedzīvotājs, kurš dažas stundas vēlāk operatīvo pasākumu laikā tika aizturēts. 10.februārī vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

9.februārī VP LRP saņēma informāciju, ka Rēzeknē kādā dzīvoklī atrodas divu cilvēku līķi. Abiem līķiem tika konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes. Ierodoties notikuma vietā, nekavējoties tika uzsāktas nepieciešamās izmeklēšanas darbības, pēc kā likumsargi nonāca pie secinājuma, ka ir notikusi dubultslepkavība. Uz cietušo personu ķermeņiem konstatētas, grieztas un sistas brūces.

Pēc pašlaik policijas rīcībā esošās informācijas, kāds 1973.gadā dzimis vīrietis, kopā ar 1972.gadā dzimušo sievieti un 1973.gadā dzimušo vīrieti ir lietojis alkoholiskus dzērienus. Starp iespējamo vainīgo un cietušajiem bija izcēlies konflikts, kas parauga kautiņā. Kautiņa laikā cietušajiem tika nodarīti dažādi miesas bojājumi, tostarp arī tādi, kas visticamāk arī kļuva par viņu nāves iemeslu.

Tajā pašā dienā operatīvas meklēšanas rezultātā, iespējamais vainīgais tika atrasts un aizturēts. Pašlaik saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par slepkavību, ja ir noslepkavotas divas vai vairākas personas, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes un turpinās izmeklēšana. Savukārt aizturētajam vīrietim par minētiem noziedzīgiem nodarījumiem draud kriminālatbildība.

Jāpiebilst, ka 10.februārī tiesa vīrietim piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.