Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Traģiska diennakts: Aizdegoties mājai, iet bojā četri cilvēki un suns

© ugunsgrēks, liesmas

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 17.februāra plkst. 6.30 līdz 19.februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 68 izsaukumus – 30 uz ugunsgrēku dzēšanu un 25 uz glābšanas darbiem, bet 13 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Naktī uz pirmdienu plkst. 23.40 VUGD saņēma izsaukumu uz kādu Pierīgas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ugunsdzēsējiem glābējiem steidzoties uz izsaukumu, jau no tāluma bija redzams, ka ēka deg ar atklātu liesmu. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka deg divstāvu koka ēka 210m2 platībā. Veicot ugunsgrēka dzēšanas un likvidācijas darbus, tika atrasti četri ugunsgrēkā bojāgājuši cilvēki un suns. Plkst. 7.54 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien plkst. 12.24 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Skolas ielu Nīcā, kur, kā liecināja saņemtā informācija, ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkas otrajā stāvā deg dzīvoklis 18m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējušies četri cilvēki, no kuriem divi bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Līdztekus ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajām telpām izglāba vienu cilvēku. Plkst. 15.13 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien plkst. 17.56 VUGD saņēma izsaukumu uz Ostratu ielu Viļakā, kur vienstāvu dzīvojamā mājā bija jūtami dūmi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkā pie krāsns deg malka 3,5m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 19.07 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdienas vakarā plkst. 22.08 tika saņemts izsaukums uz Pulkveža Oskara Kalpaka ielu Jelgavā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija nostrādājusi automātiskā ugunsaizsardzības sistēma. Ierodoties ugunsdzēsējiem glābējiem konstatēts, ka ēkas piektā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 0,5m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajām telpām izglāba vienu cilvēku. Plkst. 22.37 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, papīri, elektrības vadi, divas elektrības rozetes, sadzīves mantas, mēbeles, sodrēji divu ēku dūmvados, divi šķūņi, neapsaimniekotas ēkas griesti, neapsaimniekota ēka, dzīvojamās ēkas grīda, divas dzīvojamās mājas un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.