Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Liepājā piedzērusies jauniete nokrīt no grausta

© REUTERS/ SCANPIX

Nedēļas nogalē Liepājā, pie nepabeigtas trīsstāvu mājas Laivinieku ielā 4, atrasta guļam 15 gadus veca pusaudze. Apkārtējo namu iedzīvotāji spriež, ka meitene nokritusi no celtnes, jo pa minēto īpašumu teju katru dienu ložņājot skolēni, vēsta "liepajniekiem.lv".

Matrožu ielas iedzīvotāja Irina Ivanova pastāsta, ka pati nav redzējusi, kā meitene nokritusi. "Notikušo pamanīju tad, kad ieradās neatliekamā medicīniskā palīdzība. Kaimiņi, kuri steidzās meitenei palīgā, stāstīja, ka pusaudze nokritusi un smagi savainojusies - gulējusi bez dzīvības pazīmēm. Kaimiņi arī zināja teikt, ka kopā ar meiteni bijuši citi jaunieši, kas, visticamāk, nobijušies un aizbēguši."

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga informē, ka 17. februārī Liepājā no Matrožu ielas slimnīcā nogādāta 2003. gadā dzimusi meitene, kurai konstatēts alkohola apreibums un ķermeņa atdzišana. Par notikušo informēta meitenes māte. Liepājas Reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase apstiprina, ka meiteni slimnīcā izmeklējuši mediķi, taču šobrīd jauniete ārstējas ambulatori - tātad nekādas nopietnas traumas nav konstatētas.

Liepājas Pašvaldības policijas pārstāvis Kaspars Vārpiņš apstiprina, ka iepriekš ne reizi vien sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par to, ka īpašnieks nav nodrošinājis, lai būvē nevarētu iekļūt nepiederošas personas. Tāpat protokoli rakstīti cilvēkiem, kas šajā īpašumā iekļuvuši.

Pirms pāris gadiem īpašums Laivinieku ielā 4 bija izlikts pārdošanā. J. Vārpiņš zina teikt, ka ēkai nesen mainījies īpašnieks un jaunais saimnieks - kāda juridiska persona - apņēmies to atjaunot. Jāatzīmē, ka ēka Laivinieku ielā 4 ir iekļauta pašvaldības vidi degradējošo būvju reģistrā.