Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Lūdz apsūdzēt policistu, kurš Dobeles pusē sabrauca velosipēdistu

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Iekšējās drošības birojs (IDB) lūdzis prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes amatpersonu, kas pagājušā gada vasarā Dobeles novadā dzērumā sabrauca velosipēdistu.

Policijas darbinieka, kurš tobrīd nepildīja dienesta pienākumus, un kādas privātpersonas vadīto transportlīdzekļu sadursmes rezultātā smagus miesas bojājumus guva velosipēdists, kurš no gūtajām traumām slimnīcā mira.

Policijas darbinieks izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, būdams alkohola reibuma stāvoklī.

Policistam draud brīvības atņemšana no trim līdz desmit gadiem. Tāpat prokuratūra lūgusi apsūdzēt avārijā iesaistīto privātpersonu, kurai draud brīvības atņemšana līdz astoņiem gadiem.

Jau ziņots, ka pagājušā gadā 14.jūnijā Dobeles novada Bērzes pagastā, raucot virzienā no Dobeles uz Jelgavu, policista vadītā automašīna "Volvo" sadūrās ar "Volkswagen Golf". Pēc sadursmes "Volvo" sadūrās ar metāla barjeru un uzbrauca velosipēdistam.

Velosipēdists - 1969.gadā dzimis vīrietis - tika nogādāts slimnīcā, kur vēlāk mira. Arī policijas darbinieks nogādāts medicīnas iestādē ar dažādām traumām.

Slimnīcā noskaidrots, ka policists transportlīdzekli vadījis, būdams 1,32 promiļu reibumā.