Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Latvietis atklāj, kā viņu pamatīgi apkrāpa internetā; brīdina citus neuzķerties

© pixabay.com

Portālā sudzibas.lv kāds cietušais dalījies ar nepatīkamu starpgadījumu, kā rezultātā zaudēti vairāk nekā pieci tūkstoši eiro.

Lotslotto.com piedāvā kā starpnieks iegādāties oficiālas ES un citu valstu loteriju biļetes. Tas nebūtu nekas graujošs.

Interesantākais sākas, kad iegādājas no viņiem biļešu komplektus - sindikātus. Ja jauns lietotājs piereģistrējas viņu mājas lapā, operatori zvana pa reizēm 10 dienā, kamēr nenopērk kādu sindikātu. Un tad pēkšņi tiek paziņots, ka ir laimēts liels laimests. Un, lai saņemtu šo laimestu, jāpārskaita nekavējoties nauda 10% no laimesta uz Lietuvas banku.

Manā gadījumā es saņēmu ieskenētas laimīgās biļetes, no kurām 2 par "Euromillion" laimestu 51 813 eiro 2018. gada 2. martā un no manis tika nekavējoties pieprasīts 5 181 eiro pārskaitījums.

Kad tuvāk izpētīju ieskenētās biļetes, izrādījās vēl interesantāk - tās noteikti nav īstas. Kad par to informēju operātoru, tās tika izlabotas. Kad atteicos pārskaitīt naudu un pieprasīju biļetes, mans lietotāja konts lotslotto.com tika slēgts, paziņojot, ka laimests anulēts (nav nevienam vairs vajadzīgs), neizlietotās jau iegādatās biļetes un naudas atlikums kontā, atņemts un konts aizvērts.

Naudu neceru atgūt, bet varbūt ir iespējams brīdināt citus potenciālos klientus, jo šeit izskatās ir reāla, atklāta, bezkaunīga krāpšana," norāda cietušais.

Avots