Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Vakar ugunsgrēkos gāja bojā divi cilvēki

© F64

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 19.marta plkst. 6.30 līdz 20.marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 78 izsaukumus – 54 uz ugunsgrēku dzēšanu un 18 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 8.14 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Zvaigžņu ielu Ventspilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamās mājas trešajā stāvā deg gulta 3m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās divi cilvēki, kuri bija cietuši, un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Līdztekus no piedūmotās mājas evakuēti vēl divi cilvēki. Plkst. 8.43 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 19.33 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Āžu ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg pirmā stāva dzīvoklis 25m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki, kuri bija cietuši un tika nodoti NMPD mediķiem. Līdztekus no piedūmotās ēkas ugunsdzēsēji glābēji evakuēja vēl vienu cilvēku. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst. 00.23 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 20.29 VUGD saņēma izsaukumu uz Raunas novada Drustu pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg dzīvojamā māja 120m2 platībā un blakus esošās ēkas ārsiena 10m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst. 1.37 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.