Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Mazā Ivana pazušana: bijušajai policistei uzrāda apsūdzību

© Alnis Stabule, F64 Photo Agency

Kurzemes tiesu apgabala prokuratūra uzrādījusi apsūdzību nu jau bijušajai Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonai par bezdarbību saistībā ar piecgadīgā Ivana Berladina meklēšanu Grobiņas novadā pagājušā gada jūlijā, vēsta "Kurzemes Vārds".

Apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma 319. panta trešās daļas - par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, ja ar to izraisītas smagas sekas.

"Tā kā lietā turpinās pirmstiesas kriminālprocess, tad šobrīd sīkāki lietas apstākļi no prokuratūras puses netiek komentēti," norāda Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Kriminālvajāšanu pret bijušo policisti rosināja sākt Iekšējās drošības birojs. Izmeklēšanā noskaidrots, ka policijas dežūrdaļas darbiniece 2. jūlijā, dienu pēc zēna pazušanas, pildot amata pienākumus, telefoniski bija saņēmusi vairākus zvanus par iespējamo Ivana Berladina atrašanās vietu.

Taču minētā informācija netika nodota tālāk amatpersonām, kuras organizēja pazudušā zēna meklēšanu. Tādējādi informācija par bērna atrašanos Grobiņas novada Dubeņos netika pārbaudīta uzreiz. Meklēšanas pasākumi Dubeņos un apkārtējā teritorijā tika uzsākti tikai 9. jūlijā. 11. jūlijā zēnu atrada mirušu. Policisti drīz pēc tam no dienesta atbrīvoja.

Avots: liepājniekiem.lv