Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

No darba atlaists skolēnu autobusa šoferis, kurš bija 2,52 promiļu reibumā

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Saistībā ar 11. aprīli Mārupes novadā Valsts policijas pieķerto AS "Liepājas autobusu parks" darbinieku, kurš darba laikā bijis alkohola reibumā, uzņēmuma vārdā vēlos uzsvērt, ka šāda rīcība nav attaisnojuma.

No savas puses uzņēmums rīkosies atbilstoši uzņēmuma politikai, kas par šādu pārkāpumu paredz darba tiesisko attiecību pārtraukšanu. Šoferis bija nostrādājis uzņēmumā 2 nedēļas.

Lai turpmāk nepieļautu šādas situācijas, "Liepājas autobusu parks" pastiprinās alkohola kontroli uzņēmumā, veicot negaidītas izbraukuma pārbaudes un kontrolējot šoferus starp reisiem.

"Liepājas autobusu parks" atvainojas Mārupes domei un Jaunmārupes pamatskolas skolēnu vecākiem, skolēniem par šofera rīcību un pateicas iedzīvotājiem, kas nevilcinoties reaģēja un izsauca policiju.

Kā iepriekšziņots, trešdien ap plkst.15.15 saņemts izsaukums uz Jaunmārupi par to, ka "Volvo" markas autobusa vadītājs, iespējams, pārvietojas ar autobusu alkohola reibumā. Pieķertais skolēnu autobusa vadītājs bija 2,52 promiļu reibumā.