Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Kopā ar zirgiem pāri robežai mēģina pārvest vairāk nekā 700 000 cigarešu

© f64

Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas robežas ar Krievijas Federāciju, VID Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 709 600 cigarešu kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas īpaši izveidotā slēptuvē kravas automobilī, ar kuru tika pārvadāti zirgi.

Šī gada 1.jūnijā Terehovas muitas kontroles punktā no Krievijas iebrauca automobilis, ar kuru atbilstoši pavaddokumentiem tika pārvietota krava - trīs zirgi.

Veicot transportlīdzekļa un deklarētās kravas vizuālo kontroli, muitas amatpersonām radās aizdomas par, iespējams, izveidotu slēptuvi.

Lai varētu veikt padziļināto kontroli, automobilis vispirms tika nosūtīts uz robežšķērsošanas vietā esošajām Pārtikas un veterinārā dienesta telpām, kur tika izkrauta neikdienišķā krava.

Veicot padziļināto kontroli, muitas darbinieki atklāja, ka kravas nodalījuma priekšgalā ir izveidota slēptuve ar dubulto sienu. Demontējot sienu, tika konstatēti iepakojumi ar cigaretēm. Kontroles rezultātā tika izņemtas 709 600 cigaretes “Winston” ar Armēnijas akcīzes markām.

Par konstatēto pārkāpumu uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā. Lietas materiāli un personas nodotas VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.