Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

VIDEO: Daugavpilī aizturēts šoferis, kurš pa pilsētu "brāžas" ar 120 km/h

© f64

Šonedēļ VP Latgales reģiona pārvaldes patruļpolicijas ekipāža Daugavpilī apturēja kārtējo pārgalvīgo ātrumpārkāpēju. Veicot ierasto ceļu satiksmes uzraudzību Daugavpils pilsētas teritorijā, policisti pamanīja kādu automašīnu, kas brauca ar vairāk nekā divas reizes lielāku ātrumu, nekā atļauts. Likumsargi minēto transportlīdzekli apturēja un veica nepieciešamo pārbaudi.

Tika konstatēts, ka Audi vadītājs - 1980.gadā dzimis vīrietis traucās ar ātrumu 120 km/h vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 kilometri stundā.

Par šādu pārkāpumu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā ir paredzēts naudas sods no piecsimt četrdesmit līdz sešsimt astoņdesmit euro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana uz 12 mēnešiem.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Lielākā daļa satiksmes negadījumu notiek pārsniedzot maksimāli atļauto kustības ātrumu vai nepareizās ātruma izvēles dēļ, atbilstoši ceļa un meteoroloģiskajiem apstākļiem. Pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu pat par 10 km/h palielinās risks nokļūt satiksmes negadījumā, jo kad radīsies kustības bīstamība un vajadzēs noreaģēt uz to, veicot bremzēšanu, tad apstāšanās ceļš palielināsies par vairākiem metriem. Šie metri var būt izšķiroši ceļu satiksmes negadījumā!