Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Ceturtdienas vakarā turpinās līt, bet piektdien uzspīdēs saule

© Ilze Zvēra/f64

Ceturtdienas pēcpusdienā daudzviet Latvijas centrālajā un austrumu daļā līst, Vidzemē un Sēlijā ir arī spēcīgas pērkona lietusgāzes. Gaisa temperatūra +14..+17 grādu, bet valsts austrumos saglabājas siltums līdz +24 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Vakarā austrumu novados gaidāmas pērkona lietusgāzes, vietām tās būs ļoti intensīvas, atsevišķās vietās iespējama arī krusa un liels vējš.

Sākot no rietumiem, debesis skaidrosies, un piektdiena būs lielākoties saulaina, mākoņaināks laiks saglabāsies Krievijas pierobežā. Valsts galējos austrumos vēl līdz piektdienas rītam gaidāms lietus, bet rietumu un centrālajos novados naktī dažviet veidosies migla.

Valdošais būs mērens ziemeļrietumu vējš. Gaisa temperatūra naktī noslīdēs līdz +6..+11 grādiem, vienīgi pretvēja piekrastē būs +15 grādu; dienā gaiss iesils līdz +17..+21 grādam.

Rīgā ceturtdienas vakarā beigsies lietus, naktī laiks skaidrosies, piektdien spīdēs saule. Brāzmainais ziemeļrietumu vējš naktī pierims, gaiss atdzisīs līdz +11..+12 grādiem, bet pilsētas ziemeļos nekļūs vēsāks par +14 grādiem. Piektdien pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu vējš, gaisa temperatūra būs +19..+20 grādu.

Arī Salacgrīvā piektdien gaidāms saulains laiks un mērens ziemeļrietumu vējš, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +18 grādiem. Naktī uz sestdienu iestāsies bezvējš, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +7 grādiem.