Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Jūlija vidus Latvijā bijis 2 grādus vēsāks par normu

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Jūlija otrajā dekādē, līdzīgi kā mēneša pirmajās desmit dienās, vidējā gaisa temperatūra valstī bija aptuveni divus grādus zem klimatiskās normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Lielākā temperatūras novirze - 3,2 grādi - reģistrēta Rīgā, bet vistuvāk normai gaisa temperatūra bija Ventspilī, kur mēneša otrā dekāde bija 0,7 grādus vēsāka nekā ierasts.

Valstī kopumā aizvadīto desmit dienu vidējā gaisa temperatūra bija +15,5 grādi, kas ir 2,1 grāds zem normas. Šajā periodā nevienā novērojumu stacijā gaisa temperatūra nepārsniedza +26 grādus, bet zemākā temperatūra bija +4,3 grādi 15.jūlija saullēktā Ainažos.

15.jūlijā astoņās vietās tika sasniegts šī datuma aukstuma rekords. Mērsragā rekords tika pārspēts arī 20.jūlijā.

Kopējais nokrišņu daudzums jūlija otrajā dekādē valstī vidēji bija 40 milimetru jeb 145 procenti no normas. 12.jūlijā Daugavpilī, nokrišņu daudzumam sasniedzot 80 milimetru, tika labots mēneša stiprākā lietus rekords.

F64

Savukārt lielākās vēja brāzmas - 15,3 metri sekundē - novērotas 17.jūlijā Kolkā.

Kā ziņots, jūlijs ir jau ceturtais mēnesis pēc kārtas, kad gaisa temperatūra Latvijā ir zemāka par 1981.-2010.gada vidējo rādītāju. Šī gada augstākā gaisa temperatūra joprojām ir +28,4 grādi, kas reģistrēti 28.maijā Mērsragā.