Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Uzzini, kāds laiks gaidāms brīvdienās

© Valery Matytsin/TASS/ SCANPIX

Šī darba nedēļa iezīmējās ar ļoti vasarīgu laiku: atrodoties siltas gaisa masas ietekmē, gaisa temperatūra šajā nedēļā sasniedza +20,+25 grādus, bet austrumu rajonos pat +27,+29 grādus. Tomēr aizvadīto darba nedēļu nevar raksturot kā pilnīgi saulainu un sausu, jo atsevišķās dienās debesis pārsvarā klāja mākoņi, vietām tika novēroti pērkona negaisi.

Pirmdien negaisu joslas nesa stiprus nokrišņus un krasas vēja brāzmas austrumos, savukārt trešdien Latviju šķērsoja vairākas mākoņu-nokrišņu zonas ar pērkona negaisiem, ko pavadījaiespaidīga zibeņošana ne tikai Latvijā, bet arī kaimiņvalstīs, vietām tika novērotas krasas vēja brāzmas līdz 13-16 m/s un stipras pērkona lietusgāzes, kā arī krusa.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi prognozē, ka nedēļas izsakaņā vairs tik silts nav gaidāms- aktivizēsies cikloni no rietumiem, nesot vēsākas gaisa masas.

LVĢMC

Šajās dienās veidosies gubu-lietus mākoņu joslas, tādēļ īslaicīgs lietus Latvijā gaidāms katru dienu kādā no Latvijas reģioniem, tāpat iespējams arī pērkona negaiss. Gaisa temperatūra dienā nepārsniegs +17, +23 grādus, bet naktīs termometra stabiņš pieturēsies ap +14, +17 grādiem. Pūtīs mēreni stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš, kas sasniegs vēja brāzmas 15-18 m/s.

Jaunās nedēļas sākumā laika apstākļus ietekmēs augsta spiediena apgabals. Līdz ar to būs salīdzinoši saulains, silts un pārsvarā sauss laiks. Tomēr tā ietekme Latvijā būs īslaicīga