Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Latvijai tuvojas spēcīgs negaiss; iespējama arī krusa

© AP/ Scanpix

Aukstā atmosfēras fronte, šķērsojusi Kurzemi, sestdienas pēcpusdienā no rietumiem virzās pāri valsts centrālajai daļai un vakarā sasniegs austrumu novadus, liecina meteoroloģiskā informācija.

Gaisa temperatūra Kurzemē pazeminājusies līdz +18..+20 grādiem, daudzviet līst. Valsts centrālajā un austrumu daļā vēl ir +27..+30 grādu. Vēja ātrums brāzmās brīžiem sasniedz 11-16 metru sekundē.

Kā ziņots, pēcpusdienā un vakarā daudzviet Latvijas centrālajos un austrumu novados gaidāmas pērkona lietusgāzes, vietām - spēcīgs negaiss. Dažviet Vidzemē, Zemgales austrumu pusē un Latgalē negaiss atnesīs intensīvas lietusgāzes, lielas vēja brāzmas un krusu.

Eiropas Eksperimentālais vētru prognozēšanas centrs norāda, ka pastāv iespēja, ka atsevišķās vietās negaiss sagādās vairākus centimetrus lielus krusas graudus, vētru vai virpuļviesuli. Šoreiz pērkona negaiss plosīsies ar mazāku spēku un skars mazāku teritoriju nekā pirms nedēļas - 12.augustā.

Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Naktī uz svētdienu galvenokārt valsts austrumu daļā gaidāms lietus, vietām vēl iespējams pērkona negaiss un stiprs lietus. Vējš pierims, dažviet veidosies migla, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +11..+16 grādiem.

Svētdien būs pārsvarā apmākušās debesis, plānāka mākoņu sega Kurzemē. Daudzviet uzlīs, Austrumlatvijā vietām līs ilgstoši. Pūtīs lēns vējš, Kurzemē - mērens dienvidrietumu vējš. Gaiss iesils tikai līdz +16..+21 grādam.

Rīgā svētdiena varētu paiet bez lietus, lai gan debesis no jauna aizklās mākoņi. Pūtīs lēns dienvidu vējš. Gaisa temperatūra naktī noslīdēs līdz +12..+14 grādiem, dienā tā svārstīsies ap +20 grādiem.