Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Nokrišņu daudzums Latgalē pārsniedzis visa gada normu

© EPA/ SCANPIX

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka septembra 2.dekāde vidēja gaisa temperatūra Latvijā bijusi +13.1 grāds, kas ir par 1.7 grādiem virs dekādes normas. Dekādes maksimālā gaisa temperatūra 12.septembrī novērota Daugavpilī. Tad gaiss iesilis pat līdz +23 grādiem, savukārt visvēsākā gaisa temperatūra bijusi 17.septembrī, kad Mērsragā bijis vien 3.1 grādu silts.

Kopējais nokrišņu daudzums Latvijā septembra 2. dekādē bija 80,7 mm, kas ir 304% virs dekādes normas (20,0 mm). Visvairāk nokrišņu bija Zosēnos - 117,5 mm, bet vismazāk nokrišņu - Bauskā (51,3 mm). Septembra pirmajās divās dekādēs visās novērojumu stacijās nokrišņu daudzums ir pārsniedzis septembra mēneša normu. Visvairāk ir nolijis Liepājā, kur nokrišņu daudzums gandrīz pārsniedzis 2,5 mēneša normas. Ar līdzšinējo vidējo nokrišņu daudzumu 121,5 mm, šī gada septembris pagaidām ir 4. mitrākais septembris novērojumu vēsturē (kopš 1924. gada).

LVĢMC

Septembra un augusta lielo lietavu ietekmē jau 4 novērojumu stacijās (Daugavpils, Lubāna, Rēzekne un Sīļi) līdzšinējais gada kopējais nokrišņu daudzums ir pārsniedzis gada normu. Savukārt Alūksnē un Zosēnos līdzšinējais gada nokrišņu daudzums ir tikai dažus procentus mazāks nekā gada norma.

Visstiprākās vēja brāzmas (23,3 m/s) tika novērotas 14. septembrī Liepājā.