Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Arī nākamnedēļ gaidāms stiprs lietus, pieaugs plūdu risks

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Turpmākajās dienās Latvijā palaikam turpināsies lietus, dažkārt gaidāms stiprs lietus, tādēļ jaunnedēļ pieaugs plūdu risks, liecina "Global Forecast System" prognoze.

Bijušo, pašreizējo un gaidāmo nokrišņu dēļ augstākais ūdens līmenis upēs būs Kurzemē un Vidzemē, it īpaši Kurzemes rietumu daļā un Vidzemes dienvidrietumu daļā.

Dažas upes jau izkāpušas no krastiem. Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem ūdens līmenis daudzviet Kurzemē un Vidzemes dienvidrietumu pusē šonedēļ cēlies par vairāk nekā metru, lielākais kāpums reģistrēts Lielajā Juglā pie Zaķumuižas - 2,7 metri.

Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Ziemeļkurzemes upēs Užavā, Irbē un Rojā ūdens līmenis pakāpies augstāk nekā septembrī, arī citās upēs Kurzemē, kā arī Lielajā Juglā drīzumā tiks pārspēts septembra maksimums.

Ciklonam, kas atnesis svētdienas lietavas, jaunnedēļ pievienosies ciklons no Melnās jūras. Ceturtdien Latviju varētu sasniegt jauns Atlantijas ciklons. Atbilstoši pašreizējai "Global Forecast System" prognozei kopējais nokrišņu daudzums nākamajā nedēļā sasniegs 20-55 milimetrus.