Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Zināms, kāds laiks gaidāms novembra pirmajās dienās

© Jānis Vecbrālis, F64 Photo Agency

Šajās brīvdienās gar Latviju virzījās divi dziļi cikloni - viena ciklona centrs šķērsoja Igaunijas teritoriju, otrs Polijas un Baltkrievijas daļu - kas atnesa brāzmainu un nokrišņiem bagātu laiku arī Latvijā. Sestdien vietām Kurzemē diennakts laikā nolija vairāk par 10 mm (Rucavā, Liepājā - 21 mm, Pāvilostā - 17 mm, Ventspilī - 13 mm, Kuldīgā - 10 mm), bet vēja brāzmas līdz svētdienas pēcpusdienai jūras piekrastē pastiprinājušās līdz pat 19-21 m/s., ziņo meteo.lv.

Jaunās darba nedēļas sākums saglabāsies vējains un daudzviet Latvijā ir gaidāmi nokrišņi.

Pirmdien Latvijā laika apstākļus noteiks ciklona rietumu mala, līdz ar to gan naktī uz pirmdienu, gan arī pirmdien dienas laikā piekrastes rajonos saglabāsies spēcīgas vēja brāzmas. Jūras piekrastē ziemeļrietumu, ziemeļu vējš brāzmās sasniegs 25-27 m/s, bet Līča piekrastē, tai skaitā arī Rīgā, ir gaidāmas vēja brāzmās līdz 20-22 m/s. Līdz ar salīdzinoši zemo gaisa temperatūru no rīta austrumu rajonos, bet dienā vietām iespējams arī slapjš sniegs. Autobraucējiem jābūt uzmanīgiem, jo atsevišķi ceļu posmi būs slideni.

Otrdien, atmosfēras spiedienam paaugstinoties un ciklonam zaudējot savu nozīmi, vējš pakāpeniski pierims, bet vēl naktī uz otrdienu jūras piekrastē brāzmas sasniegs 20 m/s. Nokrišņu daudzums samazināsies, un gaisa temperatūra naktī uz otrdienu pazemināsies līdz -1…+6 grādiem, bet dienā gaiss kļūs vien nedaudz siltāks.

Nedēļas otrajā pusē virs Latvijas saglabāsies ciklonu ietekme - daudzviet gaidāmi nokrišņi un jūras piekrastē vēja brāzmas pastiprināsies līdz 15-17 m/s. Viszemākā gaisa temperatūra gaidāma naktī uz trešdienu, kad austrumu rajonos termometra stabiņš noslīdēs līdz -3…-4 grādu atzīmei, bet, sākot ar trešdienas dienu, Latvijā ieplūdīs siltāka gaisa masa, un dienas laikā gaisa temperatūra Kurzemē paaugstināsies pat līdz +11 grādiem. Arī darba nedēļas izskaņa un brīvdienas būs salīdzinoši siltas: gaisa temperatūra dienas laikā daudzviet paaugstināsies līdz +7…+10 grādiem.