Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Nedēļas nogalē laikapstākļi uzlabosies

© REUTERS/ SCANPIX

Nedēļās pirmajā pusē pāri Krievijai virzījās dziļš un aktīvs ciklons, un tā rietumu mala noteica laika apstākļus arī Latvijā. Ciklona ietekmē darba nedēļa iesākās ar brāzmainiem vējiem - piekrastēvēja brāzmas sasniedza 20-27 m/s, citviet Latvijā 13-17 m/s. Bieži tika novēroti arī nokrišņi, tajā skaitā sniegs. Dažviet austrumos izveidojās arī neliela sniega sega - 1-2 cm biezumā. Savukārt šodien Latvijai pāri virzījās neliels ciklons ar jau nākamo nokrišņu zonu. Ar šo ciklonu Latvijā ieplūda siltāks gaiss, kā rezultātā arī austrumos sniegs pārgāja lietū un sāka kūst.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka rīt un sestdien, ciklonam aizvirzoties tālāk uz austrumiem, debesis būs mākoņainas, tomēr brīžiem starp mākoņiem uzspīdēs saule un vairs tikai dažviet nedaudz īslaicīgi līs. Savukārt svētdien mākoņu būs vēl mazāk, un diena aizritēs jau bez būtiskiem nokrišņiem. Pūtīs lēni līdz mēreni dienvidu puses vēji, ar kuriem Latvijā ieplūdīs mazliet siltāks gaiss, līdz ar to gaisa temperatūra brīvdienās dienas laikā paaugstināsies līdz +6…+10 grādiem, un arī naktīs termometra stabiņš lielākajā teritorijas daļā turēsies +2…+7 grādu robežas, vien naktī uz sestdienu galējos ziemeļaustrumu rajonos gaiss atdzisīs līdz 0…-1 grādam.

LVĢMC

Nākamā nedēļas sākumā Latviju šķērsos zema spiediena ieplakas, līdz ar to atsevišķās dienās var sagaidīt nelielu īslaicīgu lietu, bet nedēļas otrajā pusē atmosfēras spiediens paaugstināsies un nokrišņi mitēsies. Atsevišķās naktīs vietām veidosies migla. Valdošie būs pārsvarā lēni līdzmēreni dienvidu puses vēji, līdz ar to arī gaisa temperatūra nākamās nedēļas laikā būs līdzīga kā brīvdienās - dienas laikā tā paaugstināsies līdz +5…+9 grādiem, savukārt naktīs pieturēsies ap+2…+7 grādiem.