Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Lāčplēša dienā gaidāmi nepatīkami laikapstākļi

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Lāčplēša dienā Latvijā pūtīs brāzmains vējš un daudzviet gaidāmi nokrišņi, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Brīvdienās Baltijas jūras ziemeļu daļu šķērsos aktīvs ciklons, kas noteiks laikapstākļus arī Latvijā, atnesot nokrišņus un brāzmainus vējus. Vējš sāks pastiprināties jau naktī uz sestdienu, bet tā pierimšana gaidāma naktī uz svētdienu.

Lāčplēša dienā lielā daļā Latvijas teritorijas dienvidu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 15-18 metru sekundē, jūras piekrastē - pat 20 metru sekundē. Daudzviet sagaidāmi nokrišņi, galvenokārt lietus, iespējams arī slapjš sniegs.

Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Saistībā ar ciklonu ieplūdīs vēsāks gaiss, līdz ar to gan sestdien, gan svētdien temperatūra nebūs augstāka par +6..+7 grādiem, savukārt naktīs termometru stabiņš vietām noslīdēs līdz nulles atzīmei.

Nākamās nedēļas sākumā būtiskas laikapstākļu izmaiņas nav gaidāmas. Saglabājoties ciklonu ietekmei, vietām gaidāmi nokrišņi, nedēļas vidū iespējama arī plašāka nokrišņu zona.

Tuvojoties valsts svētkiem, Eiropas centrālajā daļā pastiprināsies augsta spiediena apgabals, tādēļ arī Latvijā laiks kļūs sausāks. Gaisa temperatūra dienas laikā pārsvarā saglabāsies +3..+8 grādu robežās, bet naktīs, debesīm skaidrojoties, termometra stabiņš vietām var noslīdēt dažus grādus zem nulles.