Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Otrdien daudzviet gaidāms sniegs

© F64

Otrdienas rītā daudzviet Latvijā krīt neliels sniegs, vietām Vidzemē snieg mēreni stipri, liecina meteoroloģiskā informācija. Saskaņā ar provizoriskiem datiem Ainažu pusē zemi pārklājuši pieci centimetri sniega, citviet Latvijā snidzis mazāk vai nemaz. Plašā valsts dienvidaustrumu daļā saglabājas sauss laiks. Debesis pārsvarā apmākušās, tās sāk skaidroties valsts ziemeļrietumos, un mazāk mākoņu saglabājas Latgalē. Gaisa temperatūra 0..-3 grādi. Pūš lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš.

Sniega un apledojuma dēļ šorīt ir apgrūtināta braukšana pa atsevišķiem valsts galveno autoceļu posmiem Kurzemē un Vidzemē, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Braukšanas apstākļi ir apgrūtināti Tallinas šosejas posmā no Bīriņu pagrieziena līdz Ainažiem, Vidzemes šosejas posmā no Virešiem līdz Veclaicenei, Valmieras šosejas posmā no Stalbes līdz Valkai, Liepājas šosejas posmā no Anneniekiem līdz Liepājai, Ventspils šosejas posmā no Strazdes līdz Usmai un pa autoceļu Liepāja-Rucava visā garumā.

Savukārt pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Alūksnes, Kuldīgas, Liepājas, Limbažu, Saldus, Talsu, Valkas, Ventspils un Valmieras apkārtnēs.

Otrdien Latvijas lielākajā daļā brīžiem gaidāmi nokrišņi - pārsvarā sniegs, prognozē sinoptiķi.

Mākoņi daļēji segs debesis. Pēcpusdienā Kurzemē ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 12-16 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra būs -1..+4 grādi.

Rīgā palaikam gaidāmi nokrišņi, galvenokārt sniegs, un dienas otrajā pusē starp mākoņiem uzspīdēs saule. Iegriezīsies lēns ziemeļrietumu vējš, tas kļūs mērens. Gaiss iesils līdz +2 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens no rīta 754-757 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī; gaidāma tā paaugstināšanās.