Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Vietām Latvijā pārspēts 3. jūnija karstuma rekords

© F64 Photo Agency

Svētdien Saldū un Stendē pārspēts 3.jūnija maksimālās gaisa temperatūras rekords, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Saldū termometra stabiņš pakāpās līdz +27,7 grādiem, savukārt Stendē - līdz +28,5 grādiem.

Nav pārspēts visas valsts rekords, jo 1995.gada 3.jūnijā valsts austrumu daļā bija svelme līdz pat +31,8 grādiem.

Latvijas lielākajā daļā gaisa temperatūra svētdien pakāpās līdz +24..+27 grādiem, nedaudz vēsāks laiks saglabājās piekrastē.

Vēlā pēcpusdienā vietām Kurzemē un Zemgales rietumos sāka veidoties lietus un negaisa mākoņi. Pērkona lietusgāzes galvenokārt skārušas teritoriju starp Saldu un Dobeli. Šajā apkaimē reģistrēti aptuveni 200 zibens spērienu.

LVĢMC prognozē, ka pirmdien Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte, tādēļ pēc karstas dienas pirmās puses gaisa temperatūra pazemināsies par aptuveni desmit grādiem. Pūtīs brāzmains vējš un vietām - galvenokārt valsts austrumos - nedaudz līs, iespējams arī pērkons.

Otrdien un trešdien gaisa temperatūra dienas laikā būs tikai +11..+16 grādu, naktīs iespējama salna zāles virskārtā. Sākot ar ceturtdienu, pierims vējš, paaugstināsies gaisa temperatūra un būtiski nokrišņi vairs nav gaidāmi. Nedēļas beigās atkal iespējams karsts laiks, prognozē LVĢMC.