Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Pirmdien vietām gaidāmi +28 grādi; prognozes par spēcīgu lietu samazinās

© Dāvis Ūlands, F64 Photo Agency

Gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu vietām Kurzemē un Rīgā nav noslīdējusi zem +15 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija. Minimālā gaisa temperatūra naktī Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +8 grādiem Madonā, Zosēnos un Mērsragā līdz +17 grādiem Saldū un galvaspilsētas centrā, lai gan lidostā "Rīga" gaiss atdzisa līdz +12 grādiem.

Pirmdien Latvijā būs daudz mākoņu un arī gaisa mitrums gaidāms lielāks nekā iepriekšējās dienās, tomēr jaunākās prognozes samazina cerības sagaidīt spēcīgu lietu.

Neliels īslaicīgs lietus dienas gaitā iespējams daudzviet valstī. Pastāv varbūtība, ka izaugs kāds negaisa mākonis, tas lokāli var atnest stipru lietu un vēju. Mākoņi virzīsies no valsts dienvidrietumiem uz ziemeļaustrumiem. Pūtīs lēns līdz mēreni stiprs dienvidu, dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +21..+28 grādiem.

Rīgā mākoņu sega kļūs biezāka, dienas otrajā pusē var uzlīt. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš, gaiss iesils līdz +25..+26 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 754-758 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka daudzos mežos saglabājas ļoti augsta ugunsbīstamība. Spēkā arī brīdinājums par gaisa temperatūras paaugstināšanos pirmdien līdz +27..+29 grādiem.