Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Prognoze ir skaidra! Kāds laiks būs Līgo vakarā un Jāņos?

© Aivars Ķesteris, F64 Photo Agency

Līgo dienā un svētku vakarā vietām Latvijā gaidāms lietus no gubu mākoņiem, bet Jāņu naktī Latvijai no austrumiem tuvosies jauns ciklons ar plašu nokrišņu zonu, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs un "Global Forecast System".

23.jūnijā mākoņi daļēji segs debesis, vietām - galvenokārt valsts rietumu un centrālajos novados - īslaicīgi līs, iespējams arī pērkona negaiss. Mākoņu kustība būs visai lēna, tādēļ atsevišķās vietās līs stipri, bet valsts lielākajā daļā nokrišņi nav gaidāmi. Vējš būs krietni mierīgāks nekā aizvadītajās dienās un gaiss sasils līdz +16..+21 grādam.

Līgo vakarā un Jāņu naktī dažviet vēl iespējams lietus no gubu mākoņiem, bet valsts austrumos sāks līt saistībā ar tuvojošos ciklonu

Līgo vakarā un Jāņu naktī dažviet vēl iespējams lietus no gubu mākoņiem, bet valsts austrumos sāks līt saistībā ar tuvojošos ciklonu. Pūtīs lēns vējš, piekrastē dominēs mērens ziemeļu vējš. Vietām veidosies migla. Gaisa temperatūra pazemināsies līdz +9..+14 grādiem, bet dažviet Kurzemē, izklīstot mākoņiem un norimstot vējam, termometra stabiņš var noslīdēt līdz +6 grādiem.

Jāņu dienā valsts lielākajā daļā līs, gaidāms arī ilgstošs lietus un lietusgāzes. Sagaidāms, ka visvairāk līs Vidzemē, savukārt Kurzemē tikai vietām īslaicīgi līs. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļrietumu vējš un gaiss iesils vien līdz +12..+18 grādiem.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē ciklona ietekme pakāpeniski mazināsies, daudzviet vēl gaidāms lietus. Nedēļas turpinājumā laiks kļūs sausāks, saulaināks un siltāks.