Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Parādnieks: Vējonis mēģina atlīdzināt tiem, kas viņu ievēlēja

© REUTERS/ SCANPIX

“Iespējams, tas notiek tieši tāpēc, ka vajadzēja dot savu artavu pateicībā par to, ka tika nodrošinātas atbilstošās balsis ievēlēšanai. Mēs taču nezinām, no kurienes Saeimā parādījās tas daudzums balsu, kas bija nepieciešams prezidenta ievēlēšanai,” Saeimas deputāts Imants Parādnieks (NA) apgalvoja RīgaTV 24 raidījumā "Preses klubs", komentējot prezidenta Vējoņa iniciatīvu dot iespēju Latvijā dzimušiem nepilsoņu bērniem kļūt par Latvijas pilsoņiem jau viņu piedzimšanas brīdī, ja vien viņu vecāki saviem bērniem neizvēlas citas esošas valsts pilsonību.

Parādnieks raidījumā pauda uzskatu, ka prezidents nācis klajā ar šādu priekšlikumu, jo ir pienācis laiks atlīdzināt saviem vēlētājiem. “Iespējams, tas notiek tieši tāpēc, ka vajadzēja dot savu artavu pateicībā par to, ka tika nodrošinātas atbilstošās balsis ievēlēšanai,” pieļauj Parādnieks.

Parādnieks raidījumā norādīja, ka neatbalsta prezidenta Vējoņa iniciatīvu, kas radīta, lai uzturētu “valstij nelojālus pilsoņus”. Viņš uzskata, ka pilsonības iegūšana jaundzimušajam jau tagad ir pietiekami vienkārša: “Viss, kas vecākiem jādara, ir tikai jāatliek atzīme, ka viņi vēlas, lai viņu bērns ir pilsonis.”

Parādnieks gan atbalsta prezidenta centienus izbeigt nepilsoņu statusa piešķiršanu. “Es piekrītu Vējoņa kungam, ka mums nevajadzētu turpināt ražot bezvalstniekus. Vecāka pienākums ir izvēlēties, vai savam bērnam ir Latvijas valsts pilsonība vai Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Amerikas,” uzskata Saeimas deputāts.