Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Saeimas frakcijas diskutēs par nepilsoņu bērnu statusu

© F64 Photo Agency

Vairākas Saeimas frakcijas šodien diskutēs par Vējoņa iniciatīvu nepiešķirt nepilsoņu statusu Latvijā dzimušajiem bērniem.

Ceturtdien Saeima lems, vai šo ierosinājumu nodot izskatīšanai komisijās, tāpēc šodien frakcijas pārrunās likumprojektu. Valsts prezidenta iniciatīva vairs nepiešķirt nepilsoņa statusu Latvijā dzimušajiem bērniem raisīja domstarpības starp valdošās koalīcijas partneriem.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) jau iepriekš norādīja, ka neatbalstīs Vējoņa priekšlikumu, kā arī atgādināja koalīcijas partneriem, ka šādu jautājumu virzīšanai nepieciešams konsensus starp partneriem. Ņemot vērā VL-TB/LNNK nostāju, valdošās koalīcijas partneri apliecināja, ka neatbalstīs prezidenta ieceri.

Tomēr "Vienotības" Saeimas frakcijas deputāti, kuri tagad pārstāv partiju "Kustība Par!", iepriekš pauda, ka atbalsta Vējoņa iniciatīvu. Arī Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS) ietilpstošā Latvijas Zaļā partija (LZP) sākotnēji vēlējās lemt par šo jautājumu, tomēr vēlāk mainīja domas. Pēc deputātu un valdes locekļu lūguma, lai par šo jautājumu nebūtu jārīko vairākas sēdes, attiecīgā jautājuma izskatīšana atstāta Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas ziņā, skaidroja LZP vadītājs Edgars Tavars

Savukārt opozīcijas frakcijas Vējoņa priekšlikumus atbalsta.

Prezidenta iesniegtā likumprojekta anotācijā norādīts, ka tā pieņemšana veicinās saliedētas un uz Latvijas tautas kopīgajām vērtībām balstītas Latvijas sabiedrības turpmāku attīstību.