Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Latvijas Krievu savienība vēlēšanās startēšot ar ''neparastām personībām''

© F64

Saeimas vēlēšanās "Latvijas Krievu savienības" (LKS) sarakstā varētu parādīties visai neparasti varianti un personības,pauda LKS līdzpriekšsēdētājs, Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Miroslavs Mitrofanovs.

Skaidrība par LKS deputātu kandidātiem būšot maija beigās. "Es vienreiz nosaucu kāda cienījama cilvēka vārdu kā iespējamo mūsu saraksta līderi, bet pēc tam bija problēmas," klāstīja Mitrofanovs.

Jautāts, vai LKS deputātu kandidātu sarakstā varētu tikt iekļauts EP deputāts Andrejs Mamikins, Mitrofanovs atbildēja, ka to var komentēt pats Mamikins.

Viņš atzina, ka pastāv zināma varbūtība, ka 13.Saeimas vēlēšanās varētu startēt bijusī eiroparlamentāriete Tatjana Ždanoka, kas atstāja darbu EP, lai aktīvi piedalītos priekšvēlēšanu kampaņas organizēšanu.

"Mūsu mērķis ir atjaunot savu frakciju Saeimā," uzsvēra Mitrofanovs.

Viņš neprognozēja LKS izredzes iekļūt Saeimā. "Visi, ar ko es esmu runājis Saeimā, atzīst, ka pašreizējai koalīcijai nākamajā Saeimā var pietrūkt vismaz desmit mandātu, lai saglabātu savu valdošo pozīciju. Jautājums ir - kura partija var nodrošināt šos desmit mandātus. Varianti var būt ļoti dažādi," teica LKS līdzpriekšsēdētājs.

Tomēr, pēc Mitrofanova domām, Zaļo un zemnieku savienības un "Saskaņas" koalīcija nebūs iespējama. "Esmu pārliecināts, ka tāda koalīcija nav iespējama. Gaisotne valstī ir tāda, ka pat miermīlīga saruna ar "Saskaņu" nav iespējama. Jebkurā gadījumā arī nākamajā Saeimā "Saskaņa" būs izolācijā," pārliecināts LKS līderis.