Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Deputāts Rasmanis: ZZS jāveido padziļinātāka interese par ārpolitiku

© F64

Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) ir jāveido padziļinātāka interese par ārpolitiku, jo tā ir joma, kurā politiskais spēks līdz šim nav bijis pietiekami aktīvs, šodien Saeimas priekšvēlēšanu debatēs Jūrmalā, Majoru vidusskolā, sacīja Saeimas Ārlietu komisijas deputāts Artis Rasmanis (ZZS).

Uzrunājot jauniešu auditoriju, parlamentārietis arī akcentēja to, ka no pašu rīcības un atdeves arī būs atkarīgs ieguvums gan politikā, gan savā dzīvē. Debatēs tika apskatītas arī citas tēmas, Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājai, "Vienotības" frakcijas deputātei Lolitai Čigānei norādot, ka Eiropas Savienības (ES) nākamajā daudzgadu budžetā pieaugs lauksaimniekiem pieejamie līdzekļi. Tāpat Rasmanis norādīja, ka, ja citur ES līdzekļi zemniekiem var arī samazināties, tad provizoriski Latvijā tie varētu palielināties par 4,7% - tas gan pagaidām vēl esot plānu līmenī.

Vairāki politiķi pauda gatavību tam, ka Latvijai varētu būt jāiemaksā vairāk līdzekļi ES budžetā, jo pretī joprojām saņemsim krietni vairāk līdzekļu.

Čigāne norādīja, ka arī nākamajā budžeta posmā no 2021.gada varēsim pretendēt uz ieguldījumu savā attīstībā caur Kohēzijas fonda līdzekļiem.

Politiķi arī iesaistījās komunikācijā ar debatēs klātesošajiem vidusskolas audzēkņiem. Pēc deputāta Edvarda Smiltēna (LRA) vaicājuma daļa no skolēniem apstiprināja, ka pēc mācībām skolā plāno doties uz mācībām ārvalstīs, lai vēlāk atgrieztos Latvijā. Čigāne pozitīvi novērtēja plānus par izglītības gūšanu ārvalstīs, lai to vēlāk izmantotu mūsu valstī.

Kā ziņots, ārpolitikai veltītajās Saeimas priekšvēlēšanu debatēs atsevišķi politiķi norādīja uz plāniem aizsardzībai piešķirt līdzekļus virs pašlaik atvēlētajiem 2% no iekšzemes kopprodukta. Reizē tika akcentēts, ka situācija pēc vēlēšanām ārpolitikā īpaši nemainīsies, taču joprojām būs jāstrādā pie risinājuma pašreizējiem izaicinājumiem.