Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Rinkēvičs cer izskaust Krievijas naida runu, stiprinot Latvijas un Zviedrijas sadarbību

© F64

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), Zviedrijā tiekoties ar Zviedrijas ārlietu ministru, uzsvēra nepieciešamību Zviedrijas un Latvijas elektronisko plašsaziņas līdzekļu regulatoriem operatīvi sadarboties, lai nepieļautu pretlikumīgu aģitāciju un ierobežotu naida runu Krievijas televīziju kanālos, informēja Ārlietu ministrija.

''Aicinu regulatorus vienoties par risinājumu, lai ierobežotu naida runas sistemātiskas izpausmes Krievijas TV programmās.''

"Latvijas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) vēlas stiprināt dialogu un sadarbību ar zviedru kolēģiem. Aicinu regulatorus vienoties par risinājumu, lai ierobežotu naida runas sistemātiskas izpausmes Krievijas TV programmās, kā to paredz Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīva," norādīja ministrs.

Savukārt, kopā ar Baltijas valstu un Zviedrijas kolēģiem piedaloties 14. Baltiešu dienas svinībās Rinkēvičs pauda pateicību Zviedrijas valdībai par lēmumu izveidot īpašu Baltijas fondu, lai veicinātu Zviedrijas un Baltijas kultūras sakarus un publisko diplomātiju.

Tāpat ministrs ar uzrunu sveica Baltijas valstu, īpaši Latvijas, diasporu un sadarbības organizācijas Zviedrijā.