Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_downwardPolitika

Ar Krievijas un Baltkrievijas graudu importa aizliegumu Latvija rāda piemēru citām valstīm, otrdien medijiem sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), komentējot pirmdien pieņemto valdošās koalīcijas lēmumu.
30.jan Ziņu aģentūra LETA
Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija vēstulē valdībai aicinās izveidot starpministriju darba grupu, lai atrisinātu ar grozījumiem Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā (OCTA likums) saistītos jautājumus, kas nav komisijas kompetencē.
30.jan Ziņu aģentūra LETA
Ne vienmēr valdošā koalīcijas īstenotā politika sakrīt ar Valsts prezidenta viedokli, pēc tikšanās ar prezidentu Edgaru Rinkēviču aģentūrai LETA pauda Nacionālās apvienības (NA) līderis Raivis Dzintars.
30.jan Ziņu aģentūra LETA
Latvijā netiks aizliegts Krievijas un Baltkrievijas graudu tranzīts uz citām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, otrdien preses konferencē pēc valdības sēdes sacīja zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS).
30.jan Ziņu aģentūra LETA
Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) no jaunievēlētās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores Baibas Šmites-Roķes šā gada laikā sagaida iestādes resorisko funkciju atdalīšanu un iesāktu digitālo transformāciju, otrdien medijiem sacīja Siliņa.
30.jan Ziņu aģentūra LETA
Valsts kase patlaban izvērtē Rēzeknes pašvaldības lūgumu par aizņēmuma atmaksas termiņa maiņu, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.
30.jan Ziņu aģentūra LETA
Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti un iesaistītās puses šodien sēdē pauda vilšanos par neizdarību risinājumu meklēšanā saistībā ar apreibinošu vielu ietekmē esošajiem nepilngadīgajiem.
30.jan Ziņu aģentūra LETA
Partija "Saskaņa" Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu sarakstā iekļāvusi pašvaldību deputātus,  pedagogus un citu profesiju pārstāvjus.
27.jan Ziņu aģentūra LETA
ASV prezidents Džo Baidens otrdien uzvarējis Ņūhempšīras štata neoficiālajās demokrātu priekšvēlēšanās, lai gan viņa vārds pat nebija iekļauts vēlēšanu biļetenā.
24.jan Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās "Jaunā vienotība" (JV) kā saraksta līderi varētu virzīt Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieku Valdi Dombrovski, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.
23.jan Ziņu aģentūra LETA
Saeimas deputātu grupas vizīte Ķīnā un Krievijas graudu tranzīts caur Latviju pēdējās nedēļās ir politiskās dzīves centrā. Abas šīs [nebeidzamā politiskā seriāla] epizodes iezīmējas ne tikai ar milzīgu liekulības devu, bet arī iespējami augstu politisko cenu.
23.jan Bens Latkovskis
Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS) iepriekš apsvērta iespēja Saeimas ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Hariju Rokpelni virzīt kā vienu no līderiem Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, liecina neoficiāla informācija.
22.jan Ziņu aģentūra LETA
Ekspremjers un iepriekšējais iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS) varētu būt viens no "Apvienotā saraksta" (AS) kandidātiem Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, aģentūrai LETA apstiprināja politiķis.
22.jan Ziņu aģentūra LETA
Saeimas valdošās koalīcijas deputāti rosina no starptautisko delegāciju vadības vai pastāvīgā locekļa amatiem atsaukt opozīcijas deputātus Edmundu Teirumnieku (NA), Aleksandru Kiršteinu (NA) un Lauri Lizbovski (AS), kuri delegācijās turpmāk paliktu pārstāvja vai pārstāvja aizstājēja amatos.
21.jan Ziņu aģentūra LETA
Militāri pretmobilitātes pasākumi pašlaik tiek plānoti visās Baltijas valstīs, un par Baltijas austrumu robežas aizsardzību sabiedrība tiks informēta piektdien pēc visu trīs valstu aizsardzības ministru tikšanās, ar padomnieces Ilzes Maskalānes starpniecību pavēstīja aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).
18.jan Ziņu aģentūra LETA
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS), šonedēļ viesojoties Ukrainas galvaspilsētā Kijivā, apsolījusi "nebeidzamu Latvijas palīdzību Ukrainai".
18.jan Ziņu aģentūra LETA
No Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio apvienošanas ieguvēja būs sabiedrība, sociālajā medijā "Facebook" akcentē kultūras ministre Agnese Logina (P).
18.jan Ziņu aģentūra LETA
Krievijas prezidenta Vladimira Putina ambīcijas ir daudz lielākas - viņš sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu, kāda tā bija 19. un 20.gadsimta sākumā, uzsvēra Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, piedaloties Ukrainai veltītājā brokastu diskusijā Davosā.
18.jan Ziņu aģentūra LETA
Saeima šodien konceptuāli atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavotos grozījumus Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, Apdrošināšanas līguma likumā un Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir vienkāršot hipotekāro pārkreditēšanos starp bankām.
18.jan Ziņu aģentūra LETA
Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā "Par darbinieku aizsardzību darba devēja maksātnespējas gadījumā", tajā iekļaujot līdz šim Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā noteikto jomas regulējumu par darbinieku līdzekļiem
18.jan Ziņu aģentūra LETA
Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās iniciatīvu par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazinātās likmes 12% apmērā ieviešanu sabiedriskajai ēdināšanai.
18.jan Ziņu aģentūra LETA
Saeima šodien galīgajā lasījumā lems par likumprojektu, ar kuru Latvija denonsē līgumu ar Krieviju par tiesisko palīdzību un tiesiskajām attiecībām civillietās, ģimenes lietās un krimināllietās.
18.jan Ziņu aģentūra LETA