Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Pret Lembergu vērstais kārtējais kāzuss

© Dmitrijs Suļžics/f64

Parlamentārā izmeklēšanas komisija ir lēmusi, ka Aivaram Lembergam 27.novembrī plkst. 11:00 jābūt parlamentā un jāatbild uz komisijas locekļu uzdotajiem jautājumiem. Savukārt, Rīgas apgabaltiesa šodien lēma, ka Lembergam jābūt tajā pašā 27.novembrī, tajos pašos 11:00 uz tiesa sēdi Rīgas apgabaltiesā.

Ja es paziņoju parlamentārai izmeklēšanas komisijai, ka es nebūšu 27.novembrī plkst. 11:00, jo esmu aizņemts, tad viņi mani aizvedīs uz parlamentāro izmeklēšanas komisiju piespiedu kārtā. Savukārt, ja tiek respektēts parlaments, kam Latvijā pieder augstākā vara, un 27.novembrī plkst. 11:00 es sniedzu atbildes uz parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļu jautājumiem, tad Rīgas apgabaltiesa var pieņemt lēmumu par manis piespiedu atvešanu vai pat piespiedu atvešanu un drošības līdzekļa maiņu - apcietinājumu.

Citiem vārdiem sakot, ar Lembergu var izrēķināsies! Jautājums tikai - kurš un kā? Lieliska tiesiska konstrukcija, kas “atbilst” Eiropas cilvēktiesību konvencijai, Latvijas Republikas Satversmei, Likumam “Par tiesu varu”.

Protams, jautājums paliek par saprātu un cilvēku. Bet, ja ir politiska motivācija, tad nekāda loģika vai tiesiskums nestrādā. Ar to arī apsveicu!