Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Brīvprātīgie Ventā meklē noslīkušo makšķernieku

© bezvests.lv

Šodien, 2017. gada 31. martā ap plkst. 9:30 sākās Ventā noslīkušā makšķernieka meklēšana. Pēc Bezvests.lv vadītāja Aleksandra Faminska teiktā, kurš vada meklēšanas darbus uz vietas, meklēšana turpināsies līdz vēlam vakaram. No Rīgas Pārventā ieradās Bezvests.lv brīvprātīgo komanda, kuri izveidoja krastā nometni un ielaida upē motorlaivu, ziņo organizācija.

"Ja cilvēku zem ūdens atrast neizdosies, komanda plāno palikt nakšņot teltīs krastā, lai no rīta turpinātu meklēšanu. Šo meklēšanu veic brīvprātīgie saviem spēkiem. Piedalās nirējs Vitālijs, brīvprātīgā Elīna Stepiņa. Šobrīd Bezvests.lv brīvprātīgais Stas ir nolaidis upē savu, no Rīgas atvesto laivu, cits brīvprātīgais - Andrejs Čerņavskis ar zemūdens meklēšanas aparatūras palīdzību, ir ar laivu nopeldējis gar krastu un atzīmējis iespējamās vietas, kur varētu atrasties noslīkušā makšķernieka ķermenis. Pagaidām pirmatnējā pārbaude ir bez rezultātiem," stāsta Aleksandrs Faminskis, "Turpināsim meklēt."

bezvests.lv

Bija plānots meklēšanā izmantot meklēšanas suni Džei Džei, kurš ir sagatavots tieši meklēšanai ūdenī, bet saslima kinologs, tādēļ neizdevās ieplānotais. Laika apstākļi arī izjauca iepriekš saplānoto: bija plānots ūdens virsmu pārbaudīt no gaisa - brīvprātīgais Guntis Skrodelis bija gatavs izbraukt, bet laika apstākļu dēl (lidojumam nelabvēlīgi laika apstākļi) lidojumu ar paraplānu nācās atcelt.

bezvests.lv

Visi, kuri gribēja brīvpratīgajiem pievienoties meklēšanā, bet nevarēja to izdarīt, var atbalstīt gan morāli, gan materiāli. Brauciens no Rīgas uz Ventspili nav lēts. Zemūdens robota īre, degviela ģeneratoram - tas viss prasa ieguldījumus. Brīvprātīgie ir uzcēluši teltis un sagatavojuši lauku virtuvi. Ir vēl daudz meklēšanas izdevumu.

“BEZVESTS.LV”, Biedrība Reg. 40008147693 Skudru iela 4, Dreiliņi, Stopiņu novads, LV-2130, Latvija
Swedbank, Banka kods: HABALV22,
Konta Nr : LV50HABA0551041026819
Citadele Banka, Banka kods: PARXLV22,
Konta Nr : LV56PARX0012752970001