Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Šonakt gaidāms sals; rīt dienā snigs

© Lauris Vīksne/ F64 Photo Agency

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes, šonakt gaidāms sals, savukārt rīt dienā būs drīzāk ziemai raksturīgie laikapstākļi.

Šī brīža prognozes lieciena, ka naktī gaiss atdzisīs līdz 0... -4 grādiem. Rīt dienā daudzviet gaidāmi nokrišņi. Tiek prognozēts, ka snigs slapjš sniegs. Gaisa temperatūra no +2 līdz +7 grādiem.

Jau vēstīts, ka svētdien - Pirmajās Lieldienās - naktī Latviju šķērsos plaša un nokrišņiem bagāta mākoņu zona. Dzestrajā gaisa masā nokrišņi pakāpeniski pāries sniegā, no rīta valsts dienvidu daļā zemes virsmu varētu atkal klāt pat 5-7 cm bieza sniega sega, neliels sniegs un slapjš sniegs daudzviet Latvijā gaidāms arī Otrajās Lieldienās. Un sniega sega strauji šajās dienās arī nenokusīs, jo gaisa temperatūra aizvien vēl saglabāsies ļoti zema.
Lai gan naktīs, debesis aizklājot mākoņiem, tā būs par dažiem grādiem augstāka nekā iepriekš, dienas būs pat vēl vēsākas, sevišķi Otrajās Lieldienās, kad maksimālā gaisa temperatūra visdrīzāk nepārsniegs +2…+4 grādus.