Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

No zviedram piederošās "Lanku" fermas izņemti liellopi

© F64

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) Priekules novada Kalētu pagasta saimniecībā "Lankas", kurā vairākkārt konstatēti dzīvnieku labturības prasību pārkāpumi, izņēmis 55 dažāda vecuma liellopus un par saimniecībā konstatētajiem pārkāpumiem piemērojis 500 eiro naudas sodu, pastāstīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Viņa teica, ka 80 liellopi, kas atrodas āra aplokos, saimniecībā vēl palikuši. Dzīvnieku īpašnieks ir sācis uzlabot labturības apstākļus to dzīvnieku vajadzībām, kas saimniecībā atstāti.

Pēc Meisteres teiktā, PVD turpina uzraudzīt saimniecību. Ja saimnieks noteiktā termiņā nebūs nodrošinājis atbilstošus apstākļus, PVD izņems arī atlikušos dzīvniekus.

F64

Jau ziņots, ka saimniecība "Lankas" nonākusi arī PVD redzes lokā. PVD martā saimniecībā veicis jau vairākas pārbaudes, kuru laikā konstatēti dažādi pārkāpumi. Saimniecības īpašnieks PVD noteiktajos termiņos spējis novērst vien daļu konstatēto pārkāpumu.

PVD iepriekš saimniecībā "Lankas" konstatēja gan dzīvnieku labturības prasību pārkāpumus, gan klaju biodrošības pasākumu neievērošanu, gan arī pārkāpumus dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu apritē, proti, saimniecībā tika konstatēti astoņi cūku un divi liellopu līķi sadalīšanās stadijā, kas nav laikus no saimniecības aizvākti.

Pēc "Firmas.lv" datiem, Bengtsonam piederošā SIA "Bengtsson Latvia" saimniecība "Lankas ferma" reģistrēta 2006.gadā. Tās pamatkapitāls ir 2846 eiro.

Saimniecības apgrozījums 2015.gadā bija 5217 eiro salīdzinājumā ar 10 618 eiro iepriekšējā gadā, bet peļņa bija 684 eiro salīdzinājumā ar 415 eiro 2015.gadā. Pagājušā gada finanšu datus uzņēmums vēl nav publiskojis.