Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ātruma kontroles reidos policiju pārsteid pārgalvīgs šoferis

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Ātruma kontroles maratona laikā policisti novēroja, ka transportlīdzekļu vadītāji pārsvarā brauc prātīgi, līdz ar to arī satiksme bija lēnāka un mierīgāka nekā ikdienā. Šogad akcijas laikā uz ceļiem fiksēto ātruma pārkāpumu skaits salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir ievērojami mazāks. Ja pagājušajā gadā tie bija 709, tad šogad fiksēti 430 ātrumpārkāpēji, ziņo Valsts policija.

Jāatgādina, ka šīs akcijas mērķis ir ne tikai pievērst sabiedrības uzmanību, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana rada bīstamību drošai ceļu satiksmei, bet arī veikt preventīva rakstura pasākumus, lai atturētu transportlīdzekļa vadītājus no pārkāpumu izdarīšanas. Jāpiebilst, ka maratona laikā policisti novēroja, ka autobraucēji bija apzinīgāki nekā ikdienā. Visticamāk, pārkāpumu skaita samazinājumu ietekmēja tas, ka šoferi bija uzmanīgāki, jo iepriekš jau bija informēti par policijas rīkoto ātruma kontroles maratonu.

Viens no lielākajiem konstatētajiem ātruma pārkāpumiem fiksēts ap pulksten 10:35 Kurzemes reģionā uz autoceļa Kuldīga - Aizpute - Līči, kad kāds automašīnas BMW vadītājs, vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, traucās ar 163 kilometriem stundā. Bez šī gadījuma fiksēti arī vairāki citi gadījumi, kad transportlīdzekļu vadītāji braukuši ar būtiski pārsniegtu atļauto braukšanas ātrumu.

Visvairāk atļautā braukšanas ātruma pārkāpēju fiksēti Kurzemē un Rīgas reģionā, katrā pa 113. Savukārt Zemgalē un Vidzemē konstatēts līdzīgs skaits pārkāpēju, proti, 95 - Zemgalē un Vidzemē - 86. Vismazāk ātruma pārkāpēju fiksēts Latgalē - 23.

Valsts policija aicina ne tikai šādu akciju laikā, bet arī ikdienā, piedaloties ceļu satiksmē, nebūt pārgalvīgiem un ievērot atļauto braukšanas ātrumu.