Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Šodien Lielā Talka; atrodi savu talkošanas vietu

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Jau kopš 2008.gada Latvijā tiek rīkota Lielā Talka, kuras galvenais mērķis ir padarīt mūsu valsti par tīrāko vietu pasaulē. Arī šodien, 21.aprīlī, Lielajā Talkā tiks sakoptas vairāk nekā 2000 vietas visā Latvijā.

lielatalka.lv

Ikviens no mums savu talkošanas vietu var atrast lielajā kartē, kurā atzīmētas vairāk nekā 2000 vietas, kas kopīgiem spēkiem jāpadara sakoptākas un tīrākas. Katrai oficiālajai talkas vietai ir savs atbildīgais, pie kura var pieteikties tie talkot gribētāji, kuri savu vietu nav pieteikuši. Atgādinām, ka Lielās Talkas dienā savāktie atkritumi uz poligoniem tiks izvesti tikai no oficiālajām talkošanas vietām, kas ir saskaņotas ar konkrētā novada koordinatoru.

Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš talkas aktivitātēs ir piedalījies jau kopš projekta pirmssākumiem uzsvēra, ka Lielā talka ir viens no veidiem kā mainīt cilvēku domāšanu un darbību. "Talka arī parāda, ka labas lietas nevar izdarīt uz reiz vienā mēģinājumā, bet tam ir nepieciešams laiks, lai mēs tiešām mainītos paši, mainītu savus paradumus, domāšanu un uzvedību. Talka ir uzskatāms piemērs tam, ka, ja tas notiek nepārtraukti, tad ar katru gadu mēs kļūstam labāki," Talkas mēneša ieskandināšanas laikā sacīja Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis šogad talkos kopā ar bērnu aprūpes centra "Ozoli" jauniešiem, lai kopīgiem spēkiem atjaunotu un sakoptu Kokmuižas parku Kocēnos. Talkas laikā Raimonds Vējonis un Iveta Vējones kundze kopā ar bērniem stādīs kokus, dekoratīvos krūmus, nostiprinās vienu no parka nogāzēm, kā arī darīs citus darbus. Tikmēr premjers Māris Kučinskis talkos Valmierā.

Savukārt aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis kopā ar Aizkraukles, Kokneses un Pļaviņu novadu jaunsargiem, Kokneses pašvaldību un iedzīvotājiem sestdien, 22. aprīlī Lielajā talkā piedalīsies sezonas sagatavošanas darbos Likteņdārzā.

F64

Veselības centru apvienība (VCA) Lielās talkas dalībniekus aicina būt uzmanīgiem un rūpēties par savu drošību. VCA neiroloģe aicina domāt ne tikai par atbilstoša apģērba izvēli, bet kopā ar kolēģiem rosina atcerēties arī par pirmās palīdzības mazās aptieciņas noderīgumu šādā reizē. Pirms došanās uz talku VCA neiroloģe Dace Bērziņa aicina iedzīvotājus pievērst papildu uzmanību piemērotam apģērbam.

Doties "Lielajā Talkā 2017" aicina "Rīgas brīvostas pārvalde", būvkompānija "Arčers" un "Latvijas Valsts meži", kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Latvijas Vides aizsardzības fonds, Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācija, "DHL", "Clean R" un Latvijas Dzelzceļš. Informatīvo atbalstu sniedz LNT, TV3, Pirmais Baltijas kanāls, Rīga TV24, TVnet, Latvijas radio 2, 1188 un nacionālā informācijas aģentūra LETA.