Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Pārspēti 12.maija aukstuma rekordi

© F64

Gaisa temperatūrai Latvijas lielākajā daļā noslīdot vairākus grādus zem nulles, naktī uz piektdienu 11 novērojumu stacijās pārspēts 12.maija aukstuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Mērsragā gaisa temperatūra pazeminājās līdz -5,1 grādam, un tas ir jauns 12.maija nacionālais aukstuma rekords; iepriekšējais bija -4,7 grādi 1999.gadā Zosēnos.

Dobelē, termometra stabiņam noslīdot līdz -1,9 grādiem, un Daugavpilī, kur sals sasniedza -4,5 grādus, labots ne tikai 12.maija, bet arī mēneša otrās dekādes minimālās gaisa temperatūras rekords.

12.maija rekords pārspēts arī Jelgavā, Bauskā, Skrīveros, Jēkabpilī, Rēzeknē, Zosēnos, Zvejniekciemā un Ainažos.

Starptautiskajā lidostā "Rīga" sals sasniedza -4 grādus, kas ir jauns galvaspilsētas rekords 12.maijā, pārspējot tālajā 1927.gadā reģistrētos -2,5 grādus.

Ceļu meteostacijās zemākā gaisa temperatūra, līdzīgi kā iepriekšējās naktīs, konstatēta pie A2 šosejas starp Garkalni un Vangažiem, kur bija -6,1 grāds.

Mazliet virs nulles gaisa temperatūra naktī uz piektdienu saglabājās tikai vietām Kurzemē un daļā Rīgas.

Kā ziņots, arī 10. un 11.maijā tika pārspēts visas Latvijas aukstuma rekords. Turpmākajās diennaktīs gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies.

Piektdienas priekšpusdienā Latvijā ir sauss un saulains laiks, valsts lielākajā daļā skaidras debesis. Gaisa temperatūra pēc deviņiem rītā pakāpusies līdz +5..+8 grādiem.