Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Uzzini, kādi laikapstākļi gaidāmi turpmākās septiņas dienas

© F64

Šajā nedēļā Latvijā uz brīdi atgriezusies ziema, tomēr jau brīvdienās atkal pakāpeniski kļūs siltāks.

Tuvākās diennakts laikā virs Baltijas jūras reģiona turpinās pastiprināties augsta spiediena apgabals un aukstā gaisa masa, kas Latvijā noteica laika apstākļus šīs nedēļas lielāko daļu, pamazām sāks atkāpties uz ziemeļaustrumiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

F64

Sestdien un svētdien dienas laikā gaisa temperatūra turpinās paaugstināsies un vietām Latvijā tā jau pārsniegs +15 grādus. Nokrišņi nedēļas izskaņā Latvijā nav gaidāmi, un laiks būs lielākoties saulains.

Nākamās nedēļas sākumā virs Ziemeļeiropas īslaicīgi pastiprināsies ciklonu darbība, līdz ar to vietām Latvijā iespējami arī nelieli nokrišņi, tomēr lielākajā teritorijas daļā laiks nedēļas pirmajā pusē būs joprojām sauss. Gaisa temperatūra saglabāsies līdzīgās robežās kā šīs nedēļas izskaņā. Nākamās nedēļas vidū Baltijai no rietumiem pietuvosies siltā atmosfēras fronte, kas Latvijā ienesīs vēl siltāku gaisu. Līdz ar atmosfēras fronti palielināsies arī mākoņu daudzums un atsevišķos reģionos gaidāms lietus. Siltajā gaisā aiz atmosfēras frontes gaisa temperatūra turpinās paaugstināsies, un šī brīža prognozes liecina, ka termometra stabiņš vietām Latvijā pietuvosies +20 grādu atzīmei.