Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Liepājā no degošas ēkas izglābj 18 cilvēkus

© VUGD

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 18.maija plkst. 6.30 līdz 19.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 52 izsaukumus - 24 uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 22.17 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Lāčplēša ielu Liepājā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu koka dzīvojamā mājā. Ierodoties konstatēts, ka 20m2 platībā deg ēkas fasāde un jumta konstrukcijas. Pirms VUGD ierašanās no ēkas pirmā stāva evakuējās 15 cilvēki, bet ugunsdzēsēji glābēji no ēkas otrā stāva evakuēja trīs cilvēkus. Plkst. 23.47 ugunsgrēks tika likvidēts.

Ilze Zvēra/ F64 Photo Agency

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, papīri, kūla, sadzīves tehnika, vieglā automašīna un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem, ugunsdzēsēji glābēji vakardien īsi pirms pusnakts Rīgā atbrīvoja kādas ēkas liftā iesprostotus trīs cilvēkus - glābēji lifta durvis atvēra un cilvēki varēja no tā izkļūt.

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji no Daugavas Rīgā izcēla noslīkušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.