Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Brīdina: Liepājā uzradušās vārnas, kuras uzbrūk cilvēkiem

© F64

Svētdien, 21.maijā, kāda Liepājas iedzīvotāja kļuvusi par aculiecinieci neparastam incidentam. Sieviete devusies izmest atkritumus, kad pamanījusi, ka sievietei, kura viņai gājusi par priekšu, pēkšņi uzbrukusi vārna. Putns ar nagiem ieķēries kundzes skaustā, vēsta portāls "liepājniekiem.lv".

Vēstulē portālam "liepājniekiem.lv" aculieciniece norādījusi, ka par laimi, vārna miesas bojājumus sievietei neradīja."Ar šausmām iedomājos, kas notiktu, ja šāds putns uzbruktu vecam cilvēkam vai bērnam. Sirmgalvis notikuma vietā varētu mirt no infarkta", raksta sieviete.

F64

Šī gan nav pirmā reize, kad gan Liepājā, gan Latvijas galvaspilsētā Rīgā notikuši līdzīgi atgadījumi. Ornitologs Kārlis Millers portālam "liepājniekiem.lv" skaidrojis, ka vārnas ir vieni no gudrākajiem putniem, kas dzīvo Latvijā.

"Šajā gadījumā, visticamāk, vārnas tā rīkojušās, jo turpat kaut kur tuvumā bijis kāds jaunais putns. Iespējams, kāds cālis, kurš nemāk lidot, vienkārši izkritis no ligzdas varbūt turpat zālē sēdēja. Līdz ar to, aizstāvot savu mazuli, viņa pikē virsū cilvēkiem," uzskata K.Millers.

Tā kā maija beigas ir laiks, kad vārnām šķiļas mazuļi, visticamāk, sajūtot briesmas, vārnas centušās aizstāvēt savus mazuļus.

AVOTS: portāls "liepājniekiem.lv"