Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Daugavpilī sāk ražot "mājas uz riteņiem"

ZIEGLER ADVENTURE jeb «māja uz riteņiem» © Foto: www.daugavpils.lv

Daugavpilī strādājošā vācu kompānijas uzņēmuma Zieglera mašīnbūve darbinieku kolektīvs nosvinēja ilgi gaidītu notikumu – uzsākta jauna, ekskluzīva produkta sērijveida ražošana, informē Daugavpils domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.

Tā ir uz Mercedes Unimog 4023 bāzes radīta luksusa klases automašīna Ziegler Adventure jeb «māja uz riteņiem» ar paaugstinātu komforta līmeni. Uzņēmuma vadības pārstāvji stāsta, ka šādas mašīnas radīšana bija kompānijas īpašnieka Martina Cīglera sen lolots sapnis. Īstenot iecerēto viņam izdevās tikai tad, kad bija pilnīga pārliecība par to, ka mašīnbūve Latvijā ir sasniegusi nepieciešamo kvalitātes līmeni, savukārt Daugavpils uzņēmuma pieredze ļāva iesaistīties projektā.

Vācijā mūsu speciālisti apguva dzīvojamās mājas uz riteņiem prototipa komplektēšanu, savukārt otro, sērijveida moduli jau montēja paši, bez vācu partneriem, tāpēc tas simtprocentīgi ir Daugavpilī ražots vietējais Latvijas produkts. Viņi atzīst, ka visgrūtāk bija īstenot ideju dzīvē, savām rokām radīt visu no nulles.

Transportlīdzeklis ir aprīkots ar saules baterijām un visu, kas ir nepieciešams dzīvošanai autonomā režīmā. Bez akumulatora uzlādes, ūdens un degvielas krājumu papildināšanas tajā var dzīvot divas trīs nedēļas praktiski jebkuros laika apstākļos. Komplektācija ir atkarīga no klientu prasībām. Šajā posmā jaunajā ražošanā ir ieguldīti aptuveni 500 000 eiro, radītas papildu darba vietas. Šis modulis dosies uz Vāciju uz «kāzām», tā speciālisti sauc tā savienošanu ar šasiju, bet jūnija vidū piedalīsies specializētā izstādē. Pasūtījumu netrūkst: tie pienāk no Ķīnas, Kanādas, ASV un Eiropas valstīm. Jau šobrīd var apgalvot, ka Daugavpils uzņēmums ir spējīgs ražot augstas kvalitātes konkurētspējīgu produkciju.