Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Dramatiski notikumi Salaspilī: Naktī dzīvoklī iekļūst bruņots laupītājs

© Valsts policija

10. maijā, ap pulksten diviem naktī Salaspils, Miera ielas daudzdzīvokļu nama iedzīvotāja izdzirdēja, ka pie viņas durvīm kāds zvana. Dzīvokļa saimniece, kura tobrīd mājā atradās viena, devās pie durvīm un tās atvēra. Aiz durvīm stāvēja nepazīstams vīrietis, kurš tūdaļ metās iekšā dzīvoklī un izvilka līdzi paņemto nazi, ar to piedraudot. Pēc tam svešinieks, paķēris dzīvoklī esošo portatīvo datoru, metās prom.

Apjukusī sieviete uzreiz nevērsās policijā, bet likumsargiem par notikušo paziņoja vien 14. jūnijā - vairāk nekā mēnesi pēc notikušā.

Valsts policijas Salaspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti operatīvo pasākumu laikā noskaidroja, ka šo noziegumu, iespējams, izdarījis 1983. gadā dzimis vīrietis.

Noskaidrojot vīrieša atrašanās vietu, vakar, 19. jūnijā, ap pulksten 15 likumsargi aizdomās turēto aizturēja. Policija šobrīd skaidro visus notikušā apstākļus, arī to, kur vīrietis licis nolaupīto datoru.

Jāpiebilst, ka aizturētais jau iepriekš vairākas reizes sodīts - gan par zādzībām no tirdzniecības vietām, gan par noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas - par laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturētais šobrīd atrodas izolatorā.

Valsts policija aicina iedzīvotājus pirms atvērt sava mājokļa durvis kādai personai, pārliecināties par konkrētās personas identitāti.