Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Sinoptiķi brīdina: Šonedēļ gaidāmas ļoti stipras pērkona lietusgāzes

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Lai gan šodien teju lielākajā daļā Latvijas varam baudīt siltus un saulainus laikapstākļus, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes liecina, ka jau tuvākajās dienās mums jārēķinās ar pavisam nepatīkamiem laikapstākļiem.

Vēl trešdiena un nakts uz ceturtdienu aizritēs bez nokrišņiem, trešdien dienā gaiss iesils jau līdz +20...+25 grādiem, vien piekrastē gaisa temperatūra būs nedaudz zemāka.

LVĢMC

Turpmākajās dienās starp mākoņiem brīžiem spīdēs arī saule, bet gaidāmas arī pērkona lietusgāzes, kas atsevišķos rajonos varētu būt pat ļoti spēcīgas (nokrišņu daudzums 12 stundu laikā pārsniegs 50 mm). Vislielākā šo ļoti spēcīgo lietusgāžu varbūtība ir ceturtdien dienā un naktī uz piektdienu. Šobrīd, ar diennakts savlaicīgumu, precīzus rajonus izdalīt vēl nav iespējams - lokāli tās varētu skart visus valsts reģionus. Tāpat pērkona negaisa laikā gaidāma krusa un arī spēcīgas vēja brāzmas. Naktī uz piektdienu minimālā temperatūra gaidāma +15...+19 grādu robežās, bet ceturtdien un piektdien dienā teritorijas lielākajā daļā gaiss iesils līdz +22...+27 grādiem.

Jūlija pirmajās dienās karstās gaisa masas no mūsu reģiona atkāpsies, tomēr dienas būs siltākas nekā šīs nedēļas sākumā - gaisa temperatūra lielākoties paaugstināsies līdz +17...+23 grādiem, dažviet arī līdz +25 grādiem. Lai gan atsevišķos valsts reģionos gaidāmas pērkona lietusgāzes, tās nebūs tik intensīvas kā ceturtdien un piektdien.