Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Vairāki tirgotāji Carnikavas zvejnieksvētkos blakus saviem produktiem piedāvā arī kaķus

© Facebook.com/ Ingvilda Aumeistere

Vakar Carnikavā Zvejnieksvētkos Dace no Talsiem, kura tirgoja koka izstrādājumus, turpat pasākumā piedāvāja apmeklētājiem divus savas kaķenes kaķēnus - neattārpotus, nevakcinētus, liecina Ingvildas Aumeisteres ieraksts sociālajā vietnē Facebook.

Facebook ieraksta autore pārdevējai vaicāja - priekš kam, uz ko saņēma atbildi - Tie tak parasti kaķēni!

"Kādēļ nekastrē kaķeni?" - "Nu kaķenei patīk prieki, patīk auklēt mazos, visiem patīk mazi kaķēni," atbildēja tirgotāja.

Tālak Ingvilda uzsaitījusi likumus, kas aizsargā kaķēnus no šādām darbībām. Tirgotāja izskatījuesies apmulsusi.

Facebook.com/ Ingvilda Aumeistere

"Kad piedāvāju atnākt pie mums un apskatīties uz savas darbības sekām - "labās rokās" atdotiem kaķēniem, kuri izmesti, tad izpuvušām acīm savākti un ap-ārstēti, pusakli, - nokāra galvu," raksta Ingvilda.

Tālāk ieraksts turpinās ar kādu citu tirgotāju, kura turpat netālu z/s "Pienenes", tirgojot savu produkciju, arīdzan piedāvāja savas kaķenes trīs kaķēnus, apšaubāmi 2 mēnešus jaunus.

"Šī sieviete (saimniece) jautāja man pēc priekšlikuma - ko tad, mežā izmest, kā vīrs gribējis? Uzvedās agresīvi un ieņirdzot. Viņai neinteresēja nedz likumdošana, nedz mūsu pusaklie kaķēni. Kur nu vēl savas kaķenes bērni. Ļoti ceru, ka pasākuma beigās tie netika izlaisti tuvējā pagalma kolonijā, no kurienes saņemšu zvanu, ka Carnikavā jāsavāc kaķēnus," raksta Ingvilda.

Ieraksta beigās kaķu aistāva retoriski jautājusi: "KAD TAS BEIGSIES??? KAD PVD sāks kontrolēt kaut vai ss.lv un savā pārziņā esošus audzētājus un saimniecības? Ko par to teiks Carnikavas pašvaldība? - vai MK noteikumiem neatbilstoša dzīvnieku izstādīšana un tirdzniecība novada rīkotajā Zvejnieksvētku tirdziņā bija saskaņota, un tika pārbaudīta? Vai minētie cilvēki pārkāpj ne vien LR likumdošanu, bet arī dalības pasākumā nosacījumus?"