Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Labdarības biedrība: Vēlamies palīdzēt cilvēkiem, nevis šķirot atkritumus

© facebook.com/ Labdarības biedrība "Dace"

Sociālajos tīklos bieži vien atrodama informācija, ka dažādas labdarības biedrības lūdz līdzcilvēku palīdzību, lai kādam, kuram tas ir ļoti nepieciešams, sagādātu, piemēram, apģērbus un apavus. Diemžēl, ne vienmēr ziedotāji saprot, ko nozīmē vārds palīdzēt.

Labdarības biedrība "Dace" jau 2017.gada janvārī sociālajā tīklā facebook publicēja skarbu ierakstu par to, ka atrodas cilvēki, kuriem šķiet normāli ziedot līdzcilvēkiem savas miskastes saturu.

"LMAB Dace pieņem arī apģērbu un mantu ziedojumus, lai tālāk tos dāvātu trūkumā nonākušiem cilvēkiem. Un dažreiz šie apģērbi tiek atnesti briesmīgā stāvoklī - ļoti veci, nonēsāti, netīri, cauri, tādi, kurus labākajā gadījumā var izmest. Mēs saņemam maisus ar šādām drēbēm un mantām, kas nav lietojamas."

facebook.com/ Labdarības biedrība "Dace"

"Jā, cilvēki, kas pieņem sociālo palīdzību ir mazturīgi un nav izvēlīgi, tomēr pirms ziedot šādus apģērbus, lūdzu padomājiet, vai Jūs tādus vēlētos saņemt paši. Ja Jūs nonāktu sarežģītā situācijā, vai Jūs vēlētos saņemt šādu palīdzību? Nepārvērtiet labdarības organizācijas par miskasti! Tajās pārsvarā strādā cilvēki, kas par darbu nesaņem atalgojumu, dara to no brīvas un labas sirds, nelieciet viņiem šķirot savus atkritumus," toreiz rakstīja biedrība.

Diemžēl, izskatās, ka ne visi ziedotāji sapratuši šo lūgumu, jo joprojām biedrībai nākas daļu atnesto un atdāvināto mantu vienkārši izmest. Arī c "Centrs Valdardze” Valmierā komentāros pie ieraksta sociālajā tīklā facebook norādījis, ka piekrīt šim viedoklim. "Problēma jau nebeidzas ar to, ka apģērbi nav lietojami. Vēl ir jādomā kā no tādiem atbrīvoties, maksājot par to atkrituma izvedējiem."