Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Dobeles Dārzkopības institūts aicina baudīt ķiršu ražu

© Dārzkopības institūts

Jūlija vidū Dārzkopības institūtā Dobelē ir sācies ķiršu ogu vākšanas laiks. Kamēr zinātniekiem un profesionālajiem dārzkopjiem svarīgas ir rūpes par ražas lielumu, kvalitāti un to ietekmējošo faktoru izpēti, visi ķiršumīļi aicināti viesoties dārzā un baudīt tos.

Pirms izlemjat doties uz dārzu, lūgums obligāti sazināties ar institūta darbiniekiem, zvanot pa tālruni +371 26408655.

Dārza apskates laikā ir iespējama arī ķiršu lasīšana, līdz ar to ikvienam tiek dota iespēja pašam savām rokām sarūpēt sev veselīgu ogu grozu, kuri pēc tam patērējami svaigā veidā vai arī pārstrādājami gardos ievārījumos.

Noderīga informācija dārza apmeklētājiem un ķiršu lasītājiem: ieejas maksa dārzā un iespēja degustēt ogas ķiršu ražošanas laikā jūlijā pieaugušajiem ir 4 eiro, bet senioriem un skolēniem 3 eiro (pirmsskolas vecuma bērniem apmeklējums ir bez maksas). Savukārt pašlasītājiem, kuri ogas vēlas lasīt līdzi paņemtos traukos, papildus ieejas maksai 1 kg ķiršu izmaksās 2 eiro.

Tie ķiršu ēdāji, kuriem ir interese arī par ķirša iestādīšanu piemājas dārzā, varēs institūta dārzā vērot dažādas ķiršu šķirnes, tās augšanas īpatnības un audzēšanas tehnoloģijas, kuras izmanto zinātnieki.

Dārzkopības institūta dārzs atrodas Graudu ielā 1, Dobelē.