Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ceļa posms Tīnūži-Ogre būs slēgts arī augustā

© Aivars Ķesteris, F64 Photo Agency

Būvdarbi autoceļa Ulbroka–Ogre (P5) posmā Ulbrokā (0,36.-1,93. km) vēl turpinās, taču satiksmi tur vairs neregulē ar luksoforiem. Būvniekiem tur ir atlicis pabeigt ietvju un nobrauktuvju izbūvi, satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu uzstādīšanu, autobusu pieturvietu atjaunošanu un apzaļumošanu. Būvdarbus paredz pabeigt augusta sākumā.

Šajā posmā tika reciklēts un pastiprināts ar cementu autoceļa pamats, kā arī ieklātas trīs asfalta kārtas. Visā posmā garumā tika no jauna izbūvētas ietves un apgaismojums, kā arī ar luksoforiem aprīkoti krustojumi ar Acones un Peldu ielu.

Šos būvdarbus veic SIA Lemminkainen Latvija, un to līgumcena ir 2,17 miljoni eiro (ar PVN). Finansējums nāk no valsts budžeta.

Uz šī paša autoceļa jau vairāk nekā mēnesi slēgtais posms no Tīnūžiem līdz Ogrei (20,54.-25,00. km) ieilgušu būvdarbu dēļ būs slēgts arī augustā.

Jau ziņots, ka šī posma būvnieki AS Ceļu pārvalde, veicot būvdarbus, nebija ievērojuši tehnoloģiju, kā rezultātā, lai netiktu apdraudēta satiksmes dalībnieku drošība, VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) kā pasūtītājs bija spiesta slēgt pārbūves posmu uz ceļa pamatos esošā purva izstrādes laiku. Ņemot vērā to, ka ceļš satiksmei tika slēgts dēļ tehnoloģijas pārkāpumiem, būvuzņēmējam jākompensē visi izdevumu, kas radušies slēgtā autoceļa posma dēļ, tajā skaitā apvedceļu uzturēšanu un sabiedriskā transporta pārvadātāju papildu izdevumi, kas saistīti ar satiksmes slēgšanu.