Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Glābēji palīdz laivotājam, kurš palika uz ezera salas un nespēja nokļūt krastā

Attēlam ilustratīva nozīme © Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 19.jūlija plkst. 6.30 līdz 20.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 48 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 15.17 VUGD steidzās uz izsaukumu Riebiņu novada Rušonas pagastā, kur uz Zolvas ezera salas atradās cilvēks, kurš nespēja saviem spēkiem nokļūt krastā, jo viņam bija pārplīsusi gumijas laiva. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji ar laivas palīdzību nokļuva līdz salai un nogādāja cilvēku ezera krastā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, ēkas siena un grīda.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji vakar Rīgā un Madonas novadā nocēla no koka kaķus, kuri saviem spēkiem nespēja tik lejā, bet Jūrmalā atbrīvoja kaķi, kas bija iesprūdis zem automašīnas motora pārsega. Savukārt Jaunjelgavas novadā atbrīvoja suni, kurš bija iesprūdis žogā.