Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Pēc mazā Ivana nāves Liepajā rosina uzcelt pieminekli bezvēsts pazudušajiem bērniem

© Ekrānšāviņš/LNT

Portāls liepajniekiem.lv ziņo, ka Liepājas pašvaldības deputāts Valērijs Agešins (partija "Saskaņa") pilsētas domē iesniedzis lēmumprojektu, lūdzot konceptuāli atbalstīt pieminekļa vai skulptūras izveidi Latvijā bezvēsts pazudušajiem bērniem.

Viņš pauž pārliecību, ka šāds piemineklis neļaus sabiedrībai aizmirst pieļautās kļūdas un bezatbildīgi iegrimt vienaldzībā, mudinās domāt par saviem līdzcilvēkiem.

"Domāju, ka ikvienu cilvēku patiesi satrauca mazā Ivana traģēdija. Katrs šīs sāpes izjuta kā savējās. Bet diemžēl tas nav vienīgais gadījums. Ir pamatotas bažas, ka gūtā mācība ar laiku aizmirsīsies. Valsts policijas statistikas dati rāda, ka Latvijā katru gadu pazūd 800 - 1000 cilvēku, tostarp desmitiem bērnu. Salīdzinot pēdējo gadu tendences, 2017. gadā sešu mēnešu laikā pazudis 91 bērns. 71 no viņiem ir izdevies atrast, bet 20 nepilngadīgie joprojām ir meklēšanā. Tāpēc izstrādāju lēmuma projektu "Par pieminekļa/skulptūras izveidi Liepājā bezvēsts pazudušajiem bērniem," kas pēc būtības ir tautas iniciatīva. Piemineklis būs veltīts visiem tiem bērniem, kas pazuduši un nav atrasti," norāda V. Agešins.

bezvests.lv

"Piemēram, pagājušogad skulptūra "Mamma!", kas veltīta pazudušajiem bērniem, atklāta Viļņā," pauda deputāts, piebilstot, ka līdzīgi monumenti vai memoriāli ir arī Īrijā, ASV, Beļģijā, Krievijā un Kiprā. Viņaprāt, Liepājā šādas skulptūras uzstādīšanai būtu piemērotas četras vietas - jūras piekraste, Jūrmalas parka zona, Karosta vai Tosmare. Taujāts, cik tas varētu izmaksāt, deputāts sacīja, ka precīzi aprēķini vēl nav veikti, jo vispirms nepieciešams saņemt konceptuālu atbalstu no pašvaldības. Taču Viļņā skulptūra izmaksājusi 20 tūkstošus eiro.

Avots: liepajniekiem.lv