Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Dzintaru koncertzālē atklās starptautisko baleta festivālu "Baleta zvaigznes Jūrmalā"

© F64

Dzintaru koncertzālē šodien atklās 18.starptautisko baleta festivālu ''Baleta zvaigznes Jūrmalā'', kurā pašmāju mākslinieki uzstāsies kopā viesmāksliniekiem no Spānijas, Kanādas, Armēnijas un Kazahstānas, infomēja Dzintaru koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Ārvalstu viesu vidū festivāla pilngadības svētkos būs Štutgartes baleta vadoši solisti spāniete Alīsija Amatrieina un kanādietis Džeisons Reilijs. Tiem apmeklētājiem, kuri iemīlēja pagājušās sezonas jauniestudējumu ''Pērs Gints'', īpaša dāvana būs serbu laikmetīgā baleta izpildītāja Miloša Isailoviča viesošanās festivālā.

Virtuozās tehnikas cienītājiem savu sniegumu rādīs armēnis Avetiks Karapetjans, kurš saņēmis godalgas vairākos starptautiskos baleta mākslinieku konkursos. Viņš ir solists Tulūzas ''Le Capitole'' baleta teātrī un Rīgā dejos pārī ar Elinu Kamalovu no "Marijas teātra".

Dienvidnieciskās noskaņas sniegs vadošo baleta solistu pāris no Astanas Valsts operas un baleta teātra - kazakstānieši Bahtijars Adamzans un Madina Basbajeva.

Tikšanās ar iemīļotajiem pašmāju māksliniekiem starpsezonu neformālajā gaisotnē ar atskatu uz sezonas spilgtākajiem darbiem ir vēl viena festivāla tradīcija. Kopā ar Kārli Cīruli dejos Latvijas Nacionālā baleta solisti Elza Leimane, Baiba Kokina, Jolanta Lubeja, Jūlija Brauere, Arturs Sokolovs, Raimonds Martinovs, Antons Freimans un Germans Ševčenko ar kordebaletu. Viņi izpildīs fragmentus no jaunākajiem sezonas iestudējumiem ''Pie zilās Donavas'' un ''Romeo un Džuljeta''.

Pasākuma horeogrāfi ir Raimonds Martinovs, Milana Komarova un Elza Leimane, bet festivāla ilggadējais vadītājs ir Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimans.