Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Pēc atkārtotām pašvaldību vēlēšanām Ķekavas novadu vadīs Baire

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Ķekavas novada domes pirmajā sēdē, 11.augustā, par novada domes priekšsēdētāju ievēlēta Viktorija Baire no Jaunās konservatīvās partijas. Par jaunievēlēto priekšsēdētāju nobalsoja 12 no 15 klātesošiem jaunā domes sasaukuma deputātiem.

Domes priekšsēdētāja tika ievēlēta pirmajā Ķekavas novada domes sēdē, 12 deputātiem balsojot par un vienam - pret. Kā informē Ķekavas novada vēlēšanu komisijas pārstāvji, divas vēlēšanu zīmes tika atzītas par nederīgām.

Komentējot Ķekavas novada domes turpmāko darbības virzienu un koalīcijas prioritātes, jaunievēlētā domes priekšsēdētāja V.Baire norāda: "Šobrīd esam jauna ceļa sākumā - mūsu mērķis šajā domes sasaukumā ir pozitīvas pārmaiņas, lai nākotnē Ķekavas novads kļūtu par Pierīgas attīstības centru. Novada izaugsmes priekšnosacījums ir laba pārvaldība, tādēļ turpmāk būtiska būs caurskatāmības un atklātības veicināšana, kā arī lielāka novada iedzīvotāju iesaiste lēmumu pieņemšanas procesā. Esmu pārliecināta, ka mana līdzšinējā pieredze palīdzēs veiksmīgi vadīt jauno domes sasaukumu un godprātīgi pildīt uzticētos pienākumus."

Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

V.Baire ir dzimusi 1982.gadā. Latvijas Universitātē ieguvusi profesionālā maģistra grādu jurisprudencē un līdz šim strādājusi par direktora vietnieci administratīvajos jautājumos Nacionālajā veselības dienestā, kā arī aktīvi darbojusies "Par labāku Ķekavas novadu". 2017.gada Ķekavas novada pašvaldības vēlēšanās V.Baire startēja no Jaunās konservatīvās partijas saraksta.

Koalīciju jaunievēlētajā Ķekavas novada domes sasaukumā veidos divpadsmit deputāti no sešām politiskajām partijām.

Ķekavas novada vēlēšanu komisija 24.jūlijā apstiprināja Ķekavas novada domes vēlēšanu rezultātus, saskaņā ar kuriem domē ievēlēti 17 deputāti no deviņām partijām. Pēc 22.jūlija atkārtotās balsošanas lielāko deputātu skaitu domē - piecus deputātu mandātus - ieguva Jaunā konservatīvā partija, divus mandātus - Latvijas Zemnieku savienība, politiskā partija "Reģionu alianse", "Gods kalpot mūsu Latvijai" un partija "Vienotība", "Politiskā partija Izaugsme", "Latvijas attīstībai", savukārt pa vienam deputātam ievēlēts no partijas "Vienoti Latvijai", Latvijas Zaļās partijas, Vidzemes partijas un sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa".